EU Schoolfruitprogramma

EU Schoolfruitprogramma vanaf 9 november 2020

Vanaf 9 november 2020 t/m 16 april krijgen uw kinderen op school gratis 3 porties groente en fruit per week. Dit is op woensdag, donderdag en vrijdag. Onze school doet namelijk mee aan EU-Schoolfruit! Ook zijn er lessen over fruit, groente en gezonde voeding.

Met EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om samen verschillende soorten fruit en groente te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook leuk!

Het EU-Schoolfruitprogramma is een goede start om de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit per dag te halen. Dit programma is een initiatief van de Europese Unie, het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het Steunpunt Smaaklessen & EU-Schoolfruit. Het programma wordt ondersteund door het Voedingscentrum.