Sportiefste Basisschool van Nederland

Nominatie

In december 2023 hebben wij vernomen dat wij genomineerd waren voor de verkiezing van de Sportiefste Basisschool van Nederland.

Bewegen zit in het DNA van onze school en vormt een rode draad door de dag. Onze visie is dat we kinderen niet langer dan 30 minuten achter elkaar laten stilzitten. Na deze 30 minuten gaan we gymmen, buitenspelen, een beweegtussendoortje uitvoeren of een bewegend leren activiteit doen. Daarnaast werken we klassendoorbrekend met het concept juniorcoaches en met de zaakvakkenmethodiek Da Vinci. Elke week bieden we 4 uur beweegaanbod na schooltijd aan, ook voor kinderen die minder affiniteit hebben met bewegen en sport. Al het bewegen in en om school wordt aangestuurd vanuit ons beweegteam. 

De jurydag

Op dinsdag 5 maart 2024 heeft de jury onze school een bezoek gebracht. De juryleden werden feestelijk ontvangen met een dans en kregen vervolgens een presentatie te zien, werden rondgeleid in en om de school, zagen een deel van een gymles, beweegwijs op het schoolplein, beweegtussendoortjes, een bewegend leren activiteit en zij voerden gesprekken met onze medewerkers en leerlingen.

De finaledag

Daarna volgde de finaledag op dinsdag 9 april bij Calo Windesheim in Zwolle. Voor deze dag hebben de leerlingen een informele battle voorbereid met YouTuber en freerunner Mees van Dam, breakdancer Jerry Altenstad, skater Jan-Willem den Haan en turnster Nathalie van den Beemt.

Ook waren de bevindingen van de jury tijdens de jurydag van 5 maart heel belangrijk. Onze kwaliteitsvolle, dynamische schooldag gaf de doorslag. Wij zijn er trots op dat wij zijn uitgeroepen tot Sportiefste Basisschool van Nederland!

Op The Day After hebben we vooral teruggekeken op de bijzondere dag gisteren. De dag is op alle vlakken enorm geslaagd geweest, ook los van de uiteindelijke uitslag. We zijn gestart met een battle tegen de andere school met turnen, freerunning, skateboarden en breakdance. De houding van de kinderen tijdens de 'battle' is ons het meest bijgebleven. Een aantal kinderen was nogal zenuwachtig door het grote aantal publiek, meer dan 100 volwassenen, dat tijdens de battle meekeek. Deze kinderen konden rekenen op bemoedigende en opbeurende woorden van hun klasgenoten waardoor uiteindelijk iedereen heeft meegedaan aan de battle, hoe spannend zij dit ook vonden. Vanaf de zijlijn klonken bemoedigende woorden en de complimenten vlogen om onze de oren. Dit is typerend voor deze groep. Na de battle was er een vraaggesprek en hebben de kinderen twee clinics gevolgd; klimmen tot wel 15 meter hoog en judo. Tijdens beide clinics hebben de kinderen genoten en elkaar aangemoedigd. Natuurlijk was het wachten op de uitslag enorm spannend maar toen onze school werd genoemd, ging het 'dak eraf'. Wat een gejuich en blijdschap! 

In de lokale krant Delft op zondag is dit artikel geplaatst in aanloop naar de finaledag.

Omroep Delft kwam op bezoek tijdens de voorbereidingen, lees hier het verslag.

Onze vakleerkracht Nick aan het woord in dit filmpje.

Klik hier voor de bijdrage in het Jeugdjournaal.

Omroep Delft is ook bij ons op bezoek geweest en maakte dit item hierover.

In Kidsweek is dit interview met Lara geplaatst. 

Lees hier het krantenknipsel "Twee minuten met" uit het AD of hier de online versie.

Delft op zondag heeft dit artikel gewijd aan de winst.

Het persbericht van KVLO kunt u hier lezen. En hier kunt u het interview zien met de beide vakleerkrachten tijdens de finaledag.

Ook De Gezonde School heeft hier aandacht aan besteed.

Het Mulier Instituut/sportonderzoek voor beleid en samenleving heeft onderzoek gedaan naar 'Meer bewegen tijdens de schooldag'. Dankzij onze hulp hebben zij dit rapport kunnen schrijven. Zij hopen met het rapport scholen te inspireren om kinderen bewegen tijdens de schooldag te stimuleren. Het uitgebreide rapport kunt u hier lezen.

DANK AAN SPORTFONDSEN ZWEMBAD KERKPOLDER

Geweldig nieuws! 🏊‍♂️ Als de sportiefste basisschool van Nederland zijn we ontzettend trots om aan te kondigen dat alle kinderen een gratis toegangskaart hebben gekregen voor vrij zwemmen bij Sportfondsenbad Kerkpolder! 🌊🎉Het kaartje is bestemd voor 2 personen!

We willen graag Sportfondsenbad Kerkpolder bedanken voor deze fantastische mogelijkheid om onze leerlingen te laten genieten van zwemmen en plezier maken in het water. 

Dank aan Sportfondsenbad Kerkpolder voor dit geweldige gebaar en voor het ondersteunen van onze school in het bevorderen van een gezonde en actieve levensstijl voor onze kinderen! 🙏 #SamenSterk #SportieveSchool #VrijZwemmen